Omröstningen är stängd. Vinnarna presenteras vid prisutdelningen den 11 mars.

bloggar nominerade i kategorin

Årets bokblogg

Dark places

Snygg och bra vinklad blogg skriven i behagligt personlig ton. Bloggerskan är duktig, initierad och engagerad vilket lyser igenom med briljans och gör Dark places närmast läskigt beroendeframkallande. Känns helt rätt i tiden utan att bli för smal.

Besök blogg: helenadahlgren.wordpress.com

Kulturkollo

Roliga teman och ett brett perspektiv på både böcker och andra kulturyttringar. Att det är flera olika bloggare skapar berikande variation i språk och utgångspunkter.

Besök blogg: http://kulturkollo.se

Tystnad

En omväxlande, välformulerad och estetiskt tilltalande blogg med två tydliga författare. I dynamiken mellan Johns och Marias poster uppstår något väldigt spännande. En blir sugen på att veta vad som kommer härnäst.

Besök blogg: http://www.tystnad.net

bloggar nominerade i kategorin

Årets nischade bokblogg

Den döda zonen

Lyckas i sina blogginlägg fånga den rafflande känslan i en välskriven deckare. Här finner läsaren en bra blandning av recensioner och intervjuer med både svenska och utländska författare, vilket skapar mervärde för läsaren.

Besök blogg: http://dodazonen.com

Feministbiblioteket

Engagerad, viktig och stark i sin ståndpunkt och drivkraft. Feminismen som löper likt en röd tråd genom inläggen.

Besök blogg: http://www.feministbiblioteket.se

Breakfast Bookclub

Proffsiga, välformulerade och intressanta recensioner från en blogg som är så mycket mer än bara en digital plattform. Breakfast Book club skapar genom sina träffar och resor även fysiska mötesplatser för bokintresserade.

Besök blogg: http://www.breakfastbookclub.se

bloggar nominerade i kategorin

Årets bokbloggsinlägg

Kulturkollo

"Chick-lit – inget att skämmas för"

Viktigt och intressant problematiserande av en hånad genre som tar upp och diskuterar hur det kommer sig att kvinnliga författare många gånger placeras i den bespottade chicklit-genren enbart på grund av kön.

Besök blogg: http://kulturkollo.se

Den döda zonen

"Söndagsintervjun: David Peace – om text och skrivande"

Att läsa texter där intervjuaren får ställa frågor till/träffa en av sina personliga favoriter kan vara väldigt smärtsamt. Den döda Zonen lyckas med något unikt – att intervjua sin favoritförfattare utan att falla i förälskelsefällan. Han vänder istället sin fascination till något riktigt bra och fördjupar intervjun med hjälp av sina specialkunskaper.

Besök blogg: http://dodazonen.com

Bokpandan

"Det här med bokbloggare, skyldigheter, och recensionsexemplar"

Ett bra och väl utfört inlägg. Bloggaren lägger tydligt fram sina punkter med bakgrundsfakta och referenser, samt framför sina synpunkter och ståndpunkter med solklar elegans.

Besök blogg: bokpandan.blogspot.se